Je bent hier: Wijnen » 3. Nieuwe Wereldwijnen » Chili » Wit

DON REY Reserva

Afdrukken
Artikelnummer: 1404
Jaartal: 2016
Streek: Central Valley
Druivensoort: chardonnay
Prijs: 6,70 € - Vanaf 6 flessen: 6,37 €
Wijnbouwer: Casa Lapostolle
Omschrijving: De familie Marnier investeerde 20 miljoen dollar in dit 370 ha grote domein met als doel een topwijn te maken in Chili. Topoenologen, zoals Michel Rolland werden aangetrokken. De wijnen van Casa Lapostolle zijn terug te vinden op elke wijnkaart van de toprestaurants ter wereld.
In Casa Lapostolle zijn Franse oenologen aan het werk, en dat proef je. De stijl van deze wijnen zijn niet die moderne, superfruitige en overacting nieuwe wereldwijnen, maar doen ons denken aan de klassieke en rustieke stijl van de Franse wijnen.
“French in Essence, Chilean by Birth” is de slogan van dit notoire wijnhuis in Chili. Het huis Casa Lapostolle brengt niet alle flessen (meer dan 3 miljoen stuks) onder hun naam op de markt. (In feite krijg je hier een Casa Lapostolle aan de helft van de prijs.) We weten dat er een beetje sleet zit op de overacting stijl van nieuwe wereldwijnen, maar Casa Lapostolle heeft hieraan nooit meegedaan. In deze wijn proef je de zuivere, pure Chileense carmenère in Franse stijl, d.w.z. zonder franjes. Ik denk dat je met deze wijn zelfs de fanatieke Franse wijnliefhebber kan overtuigen. Nu als je weet welk team achter deze wijnen staat, dan is dit niet verwonderlijk.
Website: http://www.lapostolle.com